Ugrás a fő tartalomra

Kinder Pingui torta-vegán

 Készülődtem a 4. kisfiam- Előd születésnapjára, s mivel ő még nem tudja megmondani, hogy milyen tortát szeretne, így találgattunk a többiekkel, hogy mi ízlene neki!😉

Végül a Kinder Pingui-re esett a választás, de ezt ugye miattam vegánosítani kellett...



Így szimpatikus kinder pingiu torta receptjét vettem elő és el kezdtem átmódosítani, és a végeredmény csoda finom lett!!😋

Alapja  csokis piskóta, aminek nem szabad, hogy vastag legyen!

Így:

- 50 g tönköly teljes kiőrlés

- 50 g fehér tönköly liszt

- 1/4 csomag foszfátmenes sütőpor (DM)

- kávéskanál szódabikarbónda -bio

- 50 g nádcukor

- 25g olíva olaj (nem fog kiérződni)

-  pici citromlé (bio)

- 1 dl víz

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a formát kibéleljük. 

Először a száraz alapanyagokat összekeverjük, ehhez adjuk a nedves összetevőket. Majd beleöntjük a formába és tűpróbáig sütjük.

Kivesszük, és hagyjuk kihűllni.

Addig elkészítjük a két krémes réteget- a csoki ganache és a tejszínes krémet

Először a habos réteggel kezdjük!

Ehhez szükség van 500 ml növényi tejszíhabra. Én ezt a fajtát választottam: 

Azért is szeretem, mert nem kell bele fixáló, felverés után is kemény marad!
  1. Ehhez kevertem cukrot. Nos, ekkor nagy gondban voltam, mert alapból nádcukrot használok mindehez, de annak van egy barnás színe, viszont most nem szerettem volna, hogy beszínezze.Úgy döntöttem, hogy a stivás-elitrittel fogom édesíteni, így azzal tettem. Ha neked nem fontos, hogy fehér maradjon a hab, akkor nyugodtan nád-porcukorral készísd.
  2. másik gond az volt, hogy a citromos ízt szerettem volna beletenni, de a citromlé nagyon felhígította volna a habot, így az könnyebben összesett volna. Ekkor eszembe jutott, hogy belsőleg is használható terpáis illóolajam is van! Így beletettem! Csodás íze lett!😉
Ha szeretnél róla többet tudni, nyuodtan kérdezz!
                                                                    ID: 26419019

Amikor elkészültem a habbal, akkor a tésztára öntöttem a felét, betettem a hűtőbe. 

Újabb kihívás a csoki ganache!

Ehhez szükéged lesz

- 100 g (én ) belga 70% étcsokoládé - de lehet bármilyen más magas kakaó tartalmú étcsoki

- 100 g (fent említett) vegán tejszín

- pici növényi vaj kb. 50g

- én még tettem bele pici stiviás-elitritet mivel eléggé keserű csokit használtam

Vízgőz felett elkezdtem a csokit és a tejszínt összemelegíteni, amikor a csoki 80 % felolvadt, akkor levettem az edényt és belekevertem a vajat is, kevergettem, míg egyneművé vált. Megnéztem az újjammal, hogy még forró-e, amikor kézmelegre hűlt, akkor

Kivettem a tortámat és az összeset rákaentem az egészet és visszatettem a hűtőbe. Megvárrtam, míg megdermedt és rátettem a maradék tejszínhabot.

A Végén megint készítettem egy adaggal a csoki krémből azt pedig a tetejére kentem. Majd megint hűtő!

Csak Ennyi!☺



Az biztos, hogy nem ez volt az utolsó, hogy ezt a tortát készítettem!😊

A képen látható pici kinder pingui bolti és nem vegán! Összehasonlításként tettem rá!☺Szerintem hasonlít...

Ha elkészíted, mutasd meg neked hogy sikerült!☺

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyaros zabfasírt- vegán

  Egyszerű, finom, gyors, tápanyagokkal teli fasírt alternatíva :-) Adagmennyiségeket nem fogok írni, mert mindenki a saját ízlésének állítja be. Ami a kérdéses, hogy mivel helyettesítjük a tojást, ami összetartja a fasírott: ez pedig a zabpehely és zsemlemorzs! A másik kérdés, hogy mi a fehérje ebben a fasírtban: tönköly zsemlemorzsa, zab. De lehet beletenni hüvelyeset is: bab, borsó, lencse, tofu. Hozzávalók: - apró szemű zabpehely - zsemlemorzsa - vöröshagyma - fokhagyma - só, bors, szójaszósz, piros paprika, őrölt kömény, sörélesztő pehely - szezámmag, napraforgó mag - paradicsompüré Elkészítése: Mindent egy tálba teszünk, annyi vizet adunk hozzá (folyamatosan dolgozzuk bele!), hogy egy jól formázható masszát kapjunk! Állni hagyjuk 10-20 percet, majd tetszés szerint olajban/sütőben kisütjük. Lehet akár egyben is kisütni, vagy fasírtokat formázunk belőle és úgy sütjük ki. Jó étvágyat hozzá! www.mintaelet.hu Melinda

"Pecsenyezsír"- vegán

 Növényi pecsenyezsír tudom, hogy nagyon rosszul hangzik, de nem tudok  jelenleg jobb nevet adni neki :-) Amikor gyerek voltam, nálunk a sült csirke után a tepsiben maradt zsírt mindig a kenyérre kentünk és megettük. Szerettem, így ennek készült el a növényi változata. Összetevők: - sok-sok vöröshagyma - parajdi só, pici bors, őrölt kömény, piros paprika, majoranna - kókuszzsír - sörélesztő pehely Elkészítése: - a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk - a kókuszzsírt, a vöröshagymát egy edénybe tesszük fel és alacsony fokozaton sokáig főzzük! Ez itt a lényeg! Hiszen, amikor húst is sütünk, akkor lesz ízletes a szaft, ha lassan készül el benne a hús. A növényi változat is pont ezt az elvet követi! - amikor rózsaszínes a hagyma színe, akkor levesszük a tűzröl és várunk 5 percet. Ekkor tesszük bele a fűszereket.  Készen is vagyunk :-) Kovászos uborkával, kovászos kenyérrel nagyon finom.. :-) Jó étvágyat kívánok! www.minaelet.hu Melinda, a bölcskei gyógyító