Készülődtem a 4. kisfiam- Előd születésnapjára, s mivel ő még nem tudja megmondani, hogy milyen tortát szeretne, így találgattunk a többiekkel, hogy mi ízlene neki!😉
Végül a Kinder Pingui-re esett a választás, de ezt ugye miattam vegánosítani kellett...
Így szimpatikus kinder pingiu torta receptjét vettem elő és el kezdtem átmódosítani, és a végeredmény csoda finom lett!!😋
Alapja csokis piskóta, aminek nem szabad, hogy vastag legyen!
Így:
- 50 g tönköly teljes kiőrlés
- 50 g fehér tönköly liszt
- 1/4 csomag foszfátmenes sütőpor (DM)
- kávéskanál szódabikarbónda -bio
- 50 g nádcukor
- 25g olíva olaj (nem fog kiérződni)
- pici citromlé (bio)
- 1 dl víz
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a formát kibéleljük.
Először a száraz alapanyagokat összekeverjük, ehhez adjuk a nedves összetevőket. Majd beleöntjük a formába és tűpróbáig sütjük.
Kivesszük, és hagyjuk kihűllni.
Addig elkészítjük a két krémes réteget- a csoki ganache és a tejszínes krémet
Először a habos réteggel kezdjük!
Ehhez szükség van 500 ml növényi tejszíhabra. Én ezt a fajtát választottam:
- Ehhez kevertem cukrot. Nos, ekkor nagy gondban voltam, mert alapból nádcukrot használok mindehez, de annak van egy barnás színe, viszont most nem szerettem volna, hogy beszínezze.Úgy döntöttem, hogy a stivás-elitrittel fogom édesíteni, így azzal tettem. Ha neked nem fontos, hogy fehér maradjon a hab, akkor nyugodtan nád-porcukorral készísd.
- másik gond az volt, hogy a citromos ízt szerettem volna beletenni, de a citromlé nagyon felhígította volna a habot, így az könnyebben összesett volna. Ekkor eszembe jutott, hogy belsőleg is használható terpáis illóolajam is van! Így beletettem! Csodás íze lett!😉
Ha szeretnél róla többet tudni, nyuodtan kérdezz! |
Amikor elkészültem a habbal, akkor a tésztára öntöttem a felét, betettem a hűtőbe.
Újabb kihívás a csoki ganache!
Ehhez szükéged lesz
- 100 g (én ) belga 70% étcsokoládé - de lehet bármilyen más magas kakaó tartalmú étcsoki
- 100 g (fent említett) vegán tejszín
- pici növényi vaj kb. 50g
- én még tettem bele pici stiviás-elitritet mivel eléggé keserű csokit használtam
Vízgőz felett elkezdtem a csokit és a tejszínt összemelegíteni, amikor a csoki 80 % felolvadt, akkor levettem az edényt és belekevertem a vajat is, kevergettem, míg egyneművé vált. Megnéztem az újjammal, hogy még forró-e, amikor kézmelegre hűlt, akkor
Kivettem a tortámat és az összeset rákaentem az egészet és visszatettem a hűtőbe. Megvárrtam, míg megdermedt és rátettem a maradék tejszínhabot.
A Végén megint készítettem egy adaggal a csoki krémből azt pedig a tetejére kentem. Majd megint hűtő!
Csak Ennyi!☺
Az biztos, hogy nem ez volt az utolsó, hogy ezt a tortát készítettem!😊
A képen látható pici kinder pingui bolti és nem vegán! Összehasonlításként tettem rá!☺Szerintem hasonlít...
Ha elkészíted, mutasd meg neked hogy sikerült!☺
Megjegyzések
Megjegyzés küldése