Növényi pecsenyezsír tudom, hogy nagyon rosszul hangzik, de nem tudok jelenleg jobb nevet adni neki :-)
Amikor gyerek voltam, nálunk a sült csirke után a tepsiben maradt zsírt mindig a kenyérre kentünk és megettük. Szerettem, így ennek készült el a növényi változata.
Összetevők:
- sok-sok vöröshagyma
- parajdi só, pici bors, őrölt kömény, piros paprika, majoranna
- kókuszzsír
- sörélesztő pehely
Elkészítése:
- a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk
- a kókuszzsírt, a vöröshagymát egy edénybe tesszük fel és alacsony fokozaton sokáig főzzük! Ez itt a lényeg! Hiszen, amikor húst is sütünk, akkor lesz ízletes a szaft, ha lassan készül el benne a hús. A növényi változat is pont ezt az elvet követi!
- amikor rózsaszínes a hagyma színe, akkor levesszük a tűzröl és várunk 5 percet. Ekkor tesszük bele a fűszereket.
Készen is vagyunk :-) Kovászos uborkával, kovászos kenyérrel nagyon finom.. :-)
Jó étvágyat kívánok!
www.minaelet.hu
Melinda, a bölcskei gyógyító
Megjegyzések
Megjegyzés küldése