Nagyon sokat gondolkoztam, kísérleteztem azon, hogy házilag is meg tudjon oldani a "Magnum" ízvilágot... :-)
Azt gondoltam ki, hogy először debütál a művem az Előd születésnapi buliján :-)
Addig is folyamatosan kísérleteztem.... ettük is, mindegyik ehető volt, de nem az igazi! Mivel az interneten most már egyre több recept van :-)
Most még nem vegánosítottam, de az is eljön :-)
Nekünk ez vált be:
1. Első lépés a jégkrém forma beszerzése (google a barátod :-)
Hozzávalók 8 adaghoz (kb.)
- 500 g mascapone ebből a jobb minőség a jobb
- 270 ml habtejszín- ebből nem érdemes a zsírszegényt választani
- kb. 150 g porcukor
- vanília
- bio citrom héja és pici leve
- 2 tábla tejcsokoládé
- 1 tábla 65% étcsoki
- 1 tábla fehér csoki
Elkészítése:
- A hideg macaponet felhabosítjuk, közben hozzáadjuk a porcukrot, citrom alkatrészeket.
- amikor jól felverődött a mascapone, akkor adjuk hozzá a hideg tejszínt és habosra keverjük ki
Ennyi és készen is vagyunk :-)
Formába tesszük és kifagyasszuk. Amikor könnyedén kivehető a formából. Előtte felolvasztjuk a tejcsokit és az étcsokit.
Miért szükséges hozzá az étcsoki? Ettől keményebb lesz a csoki réteg, így kaptam roppanós csoki réteget.
A bevonáshoz választhatunk két opció közül:
1. egy bögrébe tesszük a csokit, majd ebbe mártjuk be a jégkrémet. Ebben az esetben nagyon sok csokira lesz szükségünk.
2. Én kanállak lecsolgattam rá a csokit.
Amikor bevontam a jégkrémet, akkor a sütőpapíros tálcára raktam és vissza tettem a fagyasztóba. Én ekkor olvasztottam fel sima fehér csokit és újból kivettem a hűtőből a jégkrémet és becsíkoztam a fehér csokival minden oldalát.
Tehát ez a recept egy szuper kiindulási lehetőség! Lehet tölteni, mázazni, más ízeket próbálni!
Nekem a következő szint a vegán változat lesz! :-)
Egy biztos, hogy jóval gazdaságosabb, mint a boltban kapható! :-) És egy szuper élmény ezt készíteni :-)
Melinda, a bölcskei gyógyító
www.mintaelet.hu
facebook: Melinda, a bölcskei gyógyító
Megjegyzések
Megjegyzés küldése