Egyszerű, finom, gyors, tápanyagokkal teli fasírt alternatíva :-)
Adagmennyiségeket nem fogok írni, mert mindenki a saját ízlésének állítja be.
Ami a kérdéses, hogy mivel helyettesítjük a tojást, ami összetartja a fasírott: ez pedig a zabpehely és zsemlemorzs!
A másik kérdés, hogy mi a fehérje ebben a fasírtban: tönköly zsemlemorzsa, zab. De lehet beletenni hüvelyeset is: bab, borsó, lencse, tofu.
Hozzávalók:
- apró szemű zabpehely
- zsemlemorzsa
- vöröshagyma
- fokhagyma
- só, bors, szójaszósz, piros paprika, őrölt kömény, sörélesztő pehely
- szezámmag, napraforgó mag
- paradicsompüré
Elkészítése:
Mindent egy tálba teszünk, annyi vizet adunk hozzá (folyamatosan dolgozzuk bele!), hogy egy jól formázható masszát kapjunk!
Állni hagyjuk 10-20 percet, majd tetszés szerint olajban/sütőben kisütjük.
Lehet akár egyben is kisütni, vagy fasírtokat formázunk belőle és úgy sütjük ki.
Jó étvágyat hozzá!
www.mintaelet.hu
Melinda

Megjegyzések
Megjegyzés küldése