Ugrás a fő tartalomra

Vegán amerikai palacsinta

 


Igazából már rég óta készítek vegán amerikai palacsintát. Számos receptet ki is próbáltam, viszont mindegyiknél nagyon éreztem a szódabikarbóna ízét.😒 Ami nem akkora gond, de én szeretném kerülni. Ez a recept kevés szódabikarbónát tartalmaz, finom (nekünk😃). Remélem, te is ízletesnek véled, ha megsütöd!

Hozzávalók 2 személyre:
- fél bögre teljes kiőrlésű tönköly liszt
- fél bögre fehér tönköly liszt
- 1 evőkanál aprószemű zabpehely (ki is lehet hagyni, ha először próbálkoz
- foszfátmentes sütőpor (DM), 1 teáskanál
- bio szódabikarbóna fél teáskanál
- édesítés lehet stivás-elitrit, vagy nádcukor. Ízlés szerint
- pici só
- fűszerek: fahéj, cardamom, pici kurkuma, vanília
- növényi tej vagy víz- igazából nagy külömbséget én nem vettem észre, ha ha vízzel készítettem
még lehet beletenni aprított diót is! 

Elkészítése:
A száraz alapanyagokat összekeverjük és annyi folyadékot teszzünk hozzá, hogy ne legyen túl híg, de nagyon kemény sem. A kettő közötti állapotot kell megkapnunk. Azért nem írtam mértékegységet, mert nekem mindig más mennyiségre van szükség. Függ a Hold állásától, a liszt frisseségétől. Kezd mindig kevesebbel és inkább hígísd!👆
Egy serpenyőbe kevés vegán vajat teszünk és merőkanálnyi mennyiséget teszünk rá. Amikor megpirult, akkor megforgatjuk. De! láttam már olyat is, hogy lehet ekkor egy öblösebb fedőt rátenni, így a gőzben belül gyorsabban megsül! Én még nem csináltam, mert nincs ilyen fedőm, de ha te kipróbálod, várom, hogy neked hogy sikerül! :-)
Tálaláskor mi eperlekvárral, gyümölcsökkel, vegán tejszínhabbal fogyasztjuk! Viszont nagyon finom csokiöntettel, vanliás öntettel és tejszínhabbal vagy anélkül 😊

Jó Étvágyat Kívánok!









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kinder Pingui torta-vegán

 Készülődtem a 4. kisfiam- Előd születésnapjára, s mivel ő még nem tudja megmondani, hogy milyen tortát szeretne, így találgattunk a többiekkel, hogy mi ízlene neki!😉 Végül a Kinder Pingui-re esett a választás, de ezt ugye miattam vegánosítani kellett... Így szimpatikus kinder pingiu torta receptjét vettem elő és el kezdtem átmódosítani, és a végeredmény csoda finom lett!!😋 Alapja  csokis piskóta, aminek nem szabad, hogy vastag legyen! Így: - 50 g tönköly teljes kiőrlés - 50 g fehér tönköly liszt - 1/4 csomag foszfátmenes sütőpor (DM) - kávéskanál szódabikarbónda -bio - 50 g nádcukor - 25g olíva olaj (nem fog kiérződni) -  pici citromlé (bio) - 1 dl víz A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a formát kibéleljük.  Először a száraz alapanyagokat összekeverjük, ehhez adjuk a nedves összetevőket. Majd beleöntjük a formába és tűpróbáig sütjük. Kivesszük, és hagyjuk kihűllni. Addig elkészítjük a két krémes réteget- a csoki ganache és a tejszínes krémet Először a habos réteggel kezdjük! Ehhez szü

Önfejlesztő klub-saját tapasztalat

 Sziasztok! Ahogy arról már korábban írtam, részt veszek Ágota (Rosenberg N. Ágota) által vezetett Önfeljlesztő klubbjában! Pár hónap saját tapasztalátát osztom meg veled :-) Azért jelentkeztem ebbe a klubban, mert segítőként fontos számomra, hogy én is fejlődjek és ami a legfontosabb elengedjek dolgokat, amelyek történnek velem!  Amikor valaki hozzám fordul én is részese vagyok a változásának. Igaz, hogy én kívülállóként veszek részt a folyamatában, de engem is megérint. Másrészről, mivel hiper érzékeny vagyok (ezért tudok annyira gyorsan és hatékonyan rátalálni mások esetleges megoldására), így a "kinti" életben a hétköznapi történések nagyon nagy hullámokat okoznak bennem. Ez nagyon nehéz, mert sok szituációt eltúlzok, rosszul értelmezek. Már ezzel együtt tudok élni és megtanultam kezelni, de attól még bennem zajlanak a hullámok!😊 A kép forrása:http://eztnezdmeg.com/sziv-alaku-hullam/ Mivel a Young Living illóolajok a mindennapjaim része évek óta, így egyértelmű volt, hog

Vegán diótorta

 Mára hoztam egy diótorta receptet!👇 Bármilyen alkalomra elkészíthető, akár hétköznapra is! A formán is lehet változtatni☺ A recept👀 Piskótával kezdünk! Egy 20 cm-es tortaformához: - 100 g teljes kiőrlésű tönköly liszt - 100g fehér liszt (nálam Királybúzaliszt) - 100 g nádcukor - fél csomag foszfátmentes sütőpor - fél teáskanál szódabikarbóna - 4 evőkanál darált dió - bio citromhéj - fél citrom leve - vanília - 200 ml víz - 50g olíva olaj Elkészítése: - Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésre. A száraz alapanyagokat összekeverjük. A folyékonyakat is egy pohárban, majd a kettő részt is összdolgozzuk egymással. Készen is van!😊 - Beleöntjük a formába és készre sütjük. Én a villával szoktam megnézni, hogy elkészült-e. - Ennél a tortnál (mivel 3 piskótára volt szükségem, és én nagyon ügyetlen vagyok az egyforma szeletelésben) a tésztát 3 egyenlő részre osztottam. Mindegyiket külön-külön sütöttem ki. Krém összetevői: - kb. 1 l növényi tej (én itthon készítem kókusz-rizs-mandul