Igazából már rég óta készítek vegán amerikai palacsintát. Számos receptet ki is próbáltam, viszont mindegyiknél nagyon éreztem a szódabikarbóna ízét.😒 Ami nem akkora gond, de én szeretném kerülni. Ez a recept kevés szódabikarbónát tartalmaz, finom (nekünk😃). Remélem, te is ízletesnek véled, ha megsütöd!
Hozzávalók 2 személyre:
- fél bögre teljes kiőrlésű tönköly liszt
- fél bögre fehér tönköly liszt
- 1 evőkanál aprószemű zabpehely (ki is lehet hagyni, ha először próbálkoz
- foszfátmentes sütőpor (DM), 1 teáskanál
- bio szódabikarbóna fél teáskanál
- édesítés lehet stivás-elitrit, vagy nádcukor. Ízlés szerint
- pici só
- fűszerek: fahéj, cardamom, pici kurkuma, vanília
- növényi tej vagy víz- igazából nagy külömbséget én nem vettem észre, ha ha vízzel készítettem
még lehet beletenni aprított diót is!
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat összekeverjük és annyi folyadékot teszzünk hozzá, hogy ne legyen túl híg, de nagyon kemény sem. A kettő közötti állapotot kell megkapnunk. Azért nem írtam mértékegységet, mert nekem mindig más mennyiségre van szükség. Függ a Hold állásától, a liszt frisseségétől. Kezd mindig kevesebbel és inkább hígísd!👆
Egy serpenyőbe kevés vegán vajat teszünk és merőkanálnyi mennyiséget teszünk rá. Amikor megpirult, akkor megforgatjuk. De! láttam már olyat is, hogy lehet ekkor egy öblösebb fedőt rátenni, így a gőzben belül gyorsabban megsül! Én még nem csináltam, mert nincs ilyen fedőm, de ha te kipróbálod, várom, hogy neked hogy sikerül! :-)
Tálaláskor mi eperlekvárral, gyümölcsökkel, vegán tejszínhabbal fogyasztjuk! Viszont nagyon finom csokiöntettel, vanliás öntettel és tejszínhabbal vagy anélkül 😊
Jó Étvágyat Kívánok!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése