Ugrás a fő tartalomra

Sütőtökös-narancsos kókuszgolyó

 Hoztam egy roppant egyszerű receptet! Jótékonyan hat a bélműködésre, teli van téli ízekkel!☺


Hozzávalók:

-          sütőtök

-          narancs kifacsart leve

-          por nádcukor

-          méz

-          örölt fahéj, őrölt gyömbér

-          kakaópor

-          növényi vaj

-          darált keksz

-          mazsola

-          rum

-          kókuszreszelék

 

Adag mennyiségeket nem írok, mert attól függ, milyen nagyságú sütőtököt tudunk beszerezni. Én 6 főre egy egész sütőtököt megsütöttem és 3 napra volt elegendő a mennyiség.

 

Elkészítése:

A sütőtököt megsütjük, kihűtjük. Egy tálba kaparjuk bele a sütőtök húsát. Ehhez hozzáadjuk 1 db narancs kifacsart levélt, 1 db citrom levét és reszelt héját. Ezek után adunk hozzá por nádcukrot (ízlés kérdése), 1-2 evőkanál vegyes virágmézet. Fűszerezzük ízlés szerint fahéjjal, gyömbérrel (elhagyható), kakaóporral és egy csipet sóval. Ha felnőtteknek készül az édesség, akkor hozzá öntünk fél deciliter rumot is. Majd olvasszunk vajat vagy vegán vajat, adjuk a keverékünkhöz.

Tehetünk még hozzá mazsolát, darált diót is, de elhagyhatóak.

 

Ekkor már látszik a masszán, hogy mennyi darált kekszre lesz szükségünk, folyamatosan keverjük kézzel a masszához.

 

Hagyjuk állni 10 percet. Ezek után még mindig keverhetünk hozzá kekszet, ha azt látjuk, hogy nem gyúrható golyókká.

Formázás után megforgathatjuk kókuszreszelékben.

 

Ez egy olyan recept amit nem lehet elrontani!

 

Jó Étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kinder Pingui torta-vegán

 Készülődtem a 4. kisfiam- Előd születésnapjára, s mivel ő még nem tudja megmondani, hogy milyen tortát szeretne, így találgattunk a többiekkel, hogy mi ízlene neki!😉 Végül a Kinder Pingui-re esett a választás, de ezt ugye miattam vegánosítani kellett... Így szimpatikus kinder pingiu torta receptjét vettem elő és el kezdtem átmódosítani, és a végeredmény csoda finom lett!!😋 Alapja  csokis piskóta, aminek nem szabad, hogy vastag legyen! Így: - 50 g tönköly teljes kiőrlés - 50 g fehér tönköly liszt - 1/4 csomag foszfátmenes sütőpor (DM) - kávéskanál szódabikarbónda -bio - 50 g nádcukor - 25g olíva olaj (nem fog kiérződni) -  pici citromlé (bio) - 1 dl víz A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a formát kibéleljük.  Először a száraz alapanyagokat összekeverjük, ehhez adjuk a nedves összetevőket. Majd beleöntjük a formába és tűpróbáig sütjük. Kivesszük, és hagyjuk kihűllni. Addig elkészítjük a két krémes réteget- a csoki ganache és a tejszínes krémet Először a habos réteggel kezdjük! Ehhez szü

Önfejlesztő klub-saját tapasztalat

 Sziasztok! Ahogy arról már korábban írtam, részt veszek Ágota (Rosenberg N. Ágota) által vezetett Önfeljlesztő klubbjában! Pár hónap saját tapasztalátát osztom meg veled :-) Azért jelentkeztem ebbe a klubban, mert segítőként fontos számomra, hogy én is fejlődjek és ami a legfontosabb elengedjek dolgokat, amelyek történnek velem!  Amikor valaki hozzám fordul én is részese vagyok a változásának. Igaz, hogy én kívülállóként veszek részt a folyamatában, de engem is megérint. Másrészről, mivel hiper érzékeny vagyok (ezért tudok annyira gyorsan és hatékonyan rátalálni mások esetleges megoldására), így a "kinti" életben a hétköznapi történések nagyon nagy hullámokat okoznak bennem. Ez nagyon nehéz, mert sok szituációt eltúlzok, rosszul értelmezek. Már ezzel együtt tudok élni és megtanultam kezelni, de attól még bennem zajlanak a hullámok!😊 A kép forrása:http://eztnezdmeg.com/sziv-alaku-hullam/ Mivel a Young Living illóolajok a mindennapjaim része évek óta, így egyértelmű volt, hog

Vegán diótorta

 Mára hoztam egy diótorta receptet!👇 Bármilyen alkalomra elkészíthető, akár hétköznapra is! A formán is lehet változtatni☺ A recept👀 Piskótával kezdünk! Egy 20 cm-es tortaformához: - 100 g teljes kiőrlésű tönköly liszt - 100g fehér liszt (nálam Királybúzaliszt) - 100 g nádcukor - fél csomag foszfátmentes sütőpor - fél teáskanál szódabikarbóna - 4 evőkanál darált dió - bio citromhéj - fél citrom leve - vanília - 200 ml víz - 50g olíva olaj Elkészítése: - Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésre. A száraz alapanyagokat összekeverjük. A folyékonyakat is egy pohárban, majd a kettő részt is összdolgozzuk egymással. Készen is van!😊 - Beleöntjük a formába és készre sütjük. Én a villával szoktam megnézni, hogy elkészült-e. - Ennél a tortnál (mivel 3 piskótára volt szükségem, és én nagyon ügyetlen vagyok az egyforma szeletelésben) a tésztát 3 egyenlő részre osztottam. Mindegyiket külön-külön sütöttem ki. Krém összetevői: - kb. 1 l növényi tej (én itthon készítem kókusz-rizs-mandul