Íme egy nagyon szuper bagett recept!😊
Te is voltál már úgy, hogy a boltban vásárolt bagettek finomak voltak, de hiányzott még valami belőle, ami meghatározhatatlan?
Nos, tudom, hogy forcsa kérdés, de bennem ez merült fel, hogy nekem is meg kellene próbálnom egy sajátot kifejleszteni...😋
Én nagyon szeretem Limara Péksége könyveit, receptjeit, amelyeket könnyedén növényi lehet váltani! :-)
Ajánlom a Te figyelmedbe is! Igazi, nagyon finom recepteket oszt meg Limara!
Az én bagett receptem:
Szilvesztri bagettem! Nagyon finom lett! |
Hozzávalók
- 250 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
- 250 g fehér tönköly liszt (vagy BL 55-ös bio fehér liszt)
- 1 teáskanál parajdi só
- 3 evőkanál burgonyapehely (igen, jó ha teszel bele)
- 0,5 dl növényi tej
- 2,5 dl víz
- 2,5 dkg friss élesztő
Elkészítése:
- Először a növényi tejben futtasd fel az élesztőt
- A liszteket szitáld át a burgonyapehellyel
- Az egészet gyúrd össze, majd vagy géppel/kézzel kezd el dagasztani, amíg el nem válik az edény faláról!
- Ezek után kelesztesd kb. 30 percet
- Óvatosan forísd ki a deszkára a kész tésztát
- Oszd el 5 egyenlő részre, formázd őket buccikká, s hagyd őket 10 percig pihenni
- majd egyesével nyújsd ki hosszúkás formávé, s kezd el felsodorni, minta csigát készítenél. Viszont minden hajtás után fixáld le a hajtást. Ettől lesz a belseje olyan szépen csigás formájó.
- Amikor ezzel meg vagy, akkor sodord az egészet olyan nagyságúvá, amekkorára szeretnéd. Nekem segítség volt, hogy vettem korábban bagett sütőformát. Ezekbe beletettem a készeket, hagytam őket tovább kellni, míg a sütő elő nem melegedett 220 fokra!
- ! fontos, hogy a sütő aljába tegyél egy kis edényt, amelybe vizet teszel, s így melegíted fel a sütőt! Ettől lesz roppanós!
- A bagett tetejét közben beírdaljuk 3 helyen
- Amikor felmelegett a sütő, akkor betesszük sütni, s légkeverésre is váltunk egyből.
- Időben kb. 20-25 perc alatt van készen, de ha megnézed, akkor az alja és teteje egyformán kemény.
- Rácson hagyjuk kihűlni.
Ha kipróbálod, kíváncsi vagyok arra, hogy hogyan is sikerül! Oszd meg velem is! :-)
Jó Étvágyat kívánok!
Melinda
Megjegyzések
Megjegyzés küldése