Ugrás a fő tartalomra

Vegán bagett

 Íme egy nagyon szuper bagett recept!😊

Te is voltál már úgy, hogy a boltban vásárolt bagettek finomak voltak, de hiányzott még valami belőle, ami meghatározhatatlan?

Nos, tudom, hogy forcsa kérdés, de bennem ez merült fel, hogy nekem is meg kellene próbálnom egy sajátot kifejleszteni...😋

Én nagyon szeretem Limara Péksége könyveit, receptjeit, amelyeket könnyedén növényi lehet váltani! :-)

Ajánlom a Te figyelmedbe is! Igazi, nagyon finom recepteket oszt meg Limara!

Az én bagett receptem:

Szilvesztri bagettem! Nagyon finom lett!

Hozzávalók

- 250 g teljes kiőrlésű tönköly liszt

- 250 g fehér tönköly liszt (vagy BL 55-ös bio fehér liszt)

- 1 teáskanál parajdi só

- 3 evőkanál burgonyapehely (igen, jó ha teszel bele)

- 0,5 dl növényi tej

- 2,5 dl víz

- 2,5 dkg friss élesztő


Elkészítése:

- Először a növényi tejben futtasd fel az élesztőt

- A liszteket szitáld át a burgonyapehellyel

- Az egészet gyúrd össze, majd vagy géppel/kézzel kezd el dagasztani, amíg el nem válik az edény faláról!

- Ezek után kelesztesd kb. 30 percet

- Óvatosan forísd ki a deszkára a kész tésztát

- Oszd el 5 egyenlő részre, formázd őket buccikká, s hagyd őket 10 percig pihenni

- majd egyesével nyújsd ki hosszúkás formávé, s kezd el felsodorni, minta csigát készítenél. Viszont minden hajtás után fixáld le a hajtást. Ettől lesz a belseje olyan szépen csigás formájó.

- Amikor ezzel meg vagy, akkor sodord az egészet olyan nagyságúvá, amekkorára szeretnéd. Nekem segítség volt, hogy vettem korábban bagett sütőformát. Ezekbe beletettem a készeket, hagytam őket tovább kellni, míg a sütő elő nem melegedett 220 fokra!

- ! fontos, hogy a sütő aljába tegyél egy kis edényt, amelybe vizet teszel, s így melegíted fel a sütőt! Ettől lesz roppanós!

- A bagett tetejét közben beírdaljuk 3 helyen

- Amikor felmelegett a sütő, akkor betesszük sütni, s légkeverésre is váltunk egyből.

- Időben kb. 20-25 perc alatt van készen, de ha megnézed, akkor az alja és teteje egyformán kemény.

- Rácson hagyjuk kihűlni.

Ha kipróbálod, kíváncsi vagyok arra, hogy hogyan is sikerül! Oszd meg velem is! :-)


Jó Étvágyat kívánok!

Melinda


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kinder Pingui torta-vegán

 Készülődtem a 4. kisfiam- Előd születésnapjára, s mivel ő még nem tudja megmondani, hogy milyen tortát szeretne, így találgattunk a többiekkel, hogy mi ízlene neki!😉 Végül a Kinder Pingui-re esett a választás, de ezt ugye miattam vegánosítani kellett... Így szimpatikus kinder pingiu torta receptjét vettem elő és el kezdtem átmódosítani, és a végeredmény csoda finom lett!!😋 Alapja  csokis piskóta, aminek nem szabad, hogy vastag legyen! Így: - 50 g tönköly teljes kiőrlés - 50 g fehér tönköly liszt - 1/4 csomag foszfátmenes sütőpor (DM) - kávéskanál szódabikarbónda -bio - 50 g nádcukor - 25g olíva olaj (nem fog kiérződni) -  pici citromlé (bio) - 1 dl víz A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a formát kibéleljük.  Először a száraz alapanyagokat összekeverjük, ehhez adjuk a nedves összetevőket. Majd beleöntjük a formába és tűpróbáig sütjük. Kivesszük, és hagyjuk kihűllni. Addig elkészítjük a két krémes réteget- a csoki ganache és a tejszínes krémet Először a habos réteggel kezdjük! Ehhez szü

Önfejlesztő klub-saját tapasztalat

 Sziasztok! Ahogy arról már korábban írtam, részt veszek Ágota (Rosenberg N. Ágota) által vezetett Önfeljlesztő klubbjában! Pár hónap saját tapasztalátát osztom meg veled :-) Azért jelentkeztem ebbe a klubban, mert segítőként fontos számomra, hogy én is fejlődjek és ami a legfontosabb elengedjek dolgokat, amelyek történnek velem!  Amikor valaki hozzám fordul én is részese vagyok a változásának. Igaz, hogy én kívülállóként veszek részt a folyamatában, de engem is megérint. Másrészről, mivel hiper érzékeny vagyok (ezért tudok annyira gyorsan és hatékonyan rátalálni mások esetleges megoldására), így a "kinti" életben a hétköznapi történések nagyon nagy hullámokat okoznak bennem. Ez nagyon nehéz, mert sok szituációt eltúlzok, rosszul értelmezek. Már ezzel együtt tudok élni és megtanultam kezelni, de attól még bennem zajlanak a hullámok!😊 A kép forrása:http://eztnezdmeg.com/sziv-alaku-hullam/ Mivel a Young Living illóolajok a mindennapjaim része évek óta, így egyértelmű volt, hog

Vegán diótorta

 Mára hoztam egy diótorta receptet!👇 Bármilyen alkalomra elkészíthető, akár hétköznapra is! A formán is lehet változtatni☺ A recept👀 Piskótával kezdünk! Egy 20 cm-es tortaformához: - 100 g teljes kiőrlésű tönköly liszt - 100g fehér liszt (nálam Királybúzaliszt) - 100 g nádcukor - fél csomag foszfátmentes sütőpor - fél teáskanál szódabikarbóna - 4 evőkanál darált dió - bio citromhéj - fél citrom leve - vanília - 200 ml víz - 50g olíva olaj Elkészítése: - Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésre. A száraz alapanyagokat összekeverjük. A folyékonyakat is egy pohárban, majd a kettő részt is összdolgozzuk egymással. Készen is van!😊 - Beleöntjük a formába és készre sütjük. Én a villával szoktam megnézni, hogy elkészült-e. - Ennél a tortnál (mivel 3 piskótára volt szükségem, és én nagyon ügyetlen vagyok az egyforma szeletelésben) a tésztát 3 egyenlő részre osztottam. Mindegyiket külön-külön sütöttem ki. Krém összetevői: - kb. 1 l növényi tej (én itthon készítem kókusz-rizs-mandul