Szombaton reggel valami édes ízre vágytam...😋 Találam a gyümölcsös kosárban 2 db kissé megfonnyadt almát, így arra gondoltam, hogy felhasználom.
Így készült a vegán reggelim:
- 3 evőknanál teljes kiőrlésű tönköly liszt
- 2 evőkanál rétes liszt
- fél evőkanál nádcukor
- 2 csepp vanília illóolaj (Young Living)+, 2 csepp citorm illóolaj (Young Living)+
- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- víz
A száraz alapanyagokat összekevertem, majd annyi vizet tettem, hozzá, hogy egy sűrű palacsinta tésztát kapjak. Jól felforrósítottam a serpenyőt és tettem egy adaghoz 2 evőkanál masszát. Utána alacsonyabb lángra vettem. Mind két oldalát megsütöttem.
Igen! nem tettem hozzá zsiradékot! ☝
Az almát felkockáztam, kevés vizet tettem a serpenyő aljába, majd az almakockákat. Amikor elpárolta a levét, akkor tettem hozzá fél evőkanál nádcukrot, fahéjat, mazsolát. Hagytam az egészet, hogy karramelizálódjon.
Most már csak össze kell állítani!☺
palacsinta☝karralmelizált alma☝én tettem hozzá vegán fehér csoki kockát👀
hm... finom lett...s mellé ganodermás (DXN) kávét ittam...nekem jól indult a Nap!😉
Megjegyzések
Megjegyzés küldése