Mára hoztam egy diótorta receptet!👇
Bármilyen alkalomra elkészíthető, akár hétköznapra is! A formán is lehet változtatni☺
A recept👀
Piskótával kezdünk! Egy 20 cm-es tortaformához:
- 100 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
- 100g fehér liszt (nálam Királybúzaliszt)
- 100 g nádcukor
- fél csomag foszfátmentes sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál darált dió
- bio citromhéj
- fél citrom leve
- vanília
- 200 ml víz
- 50g olíva olaj
Elkészítése:
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésre. A száraz alapanyagokat összekeverjük. A folyékonyakat is egy pohárban, majd a kettő részt is összdolgozzuk egymással. Készen is van!😊
- Beleöntjük a formába és készre sütjük. Én a villával szoktam megnézni, hogy elkészült-e.
- Ennél a tortnál (mivel 3 piskótára volt szükségem, és én nagyon ügyetlen vagyok az egyforma szeletelésben) a tésztát 3 egyenlő részre osztottam. Mindegyiket külön-külön sütöttem ki.
Krém összetevői:
- kb. 1 l növényi tej (én itthon készítem kókusz-rizs-mandula volt az alap)
- 20 dkg növényi margarin (igen, sok kell hozzá...)
- 200 ml növényi felverhető tejszín. Én ezt a fajtát szoktam használni:
Amikor elkészült az alap, akkor hozzáadjuk a vajat, diót, rumot (lehet gyerekeknek is, hiszen még forró a krém, az akohol elillan belőle). A krémet kihűtjük.
Elkészítjük a tejszínhabot, amit felverünk habbá, és kihűlt krémet hozzáadagoljuk.
Készen is van a krém! Pótoljuk a cukrot esetlegleg rumot-diót ízlésünk szerint!😊
Sőt tehetünk hozzá plusz dolgokat: mazsolát, kandírozott naracsot, citromot! Én szoktam belerakni Young Living citrom+ illóolajat is!
Cukor öntet
Ennek biztosan van valami pontosabb szakkifejezése, de én így neveztem el, nem vagyok cukrász!😆
Egy edényben összemelegítek vizet, cukrot és ebben az esetben rumot. Amikor a cukor felolvadt, akkor készen is vagyok vele.
Ezzel öntözöm meg a torta lapokat!
Állítsuk össze a tortát:
- Egy nagy tányérra tesszük a tortaforma gyűrűt. Az aljába teszünk egy réteg piskótát. Ezt meglocsoljuk az cukros öntettel, majd rásimítunk egy adag krémet.
- jön a következő réteg: piskóta-cukros öntet-krém
- 3. réteget piskótáját csak rátesszük!
Betesszük a hűtűbe kb. 30 percre.
Mindeközben 200 ml növényi tejszínt habbá verünk és a torta tetejét megdíszítjük vele. Majd ismételten vissza mehet a hűtőbe kb. 20 percre, vagy ameddig a csokimáz elkészül.
Vízgőz felett a minimum 70% étcsokit megolasszuk és adunk hozzá egy teáskanálnyi növényi margarint.
Ez megy rá a torta tetejére.
Én egy éjszakát bent hagytam és reggel, amikor kivettem a hűtőből, akkor vontam be az oldalát darát dióval! Természetesen a torta gyűrűt előtte levettem!☺
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ahol még megtalálsz:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése