Almás pite vegán-gluténmentes

  Tegnap a férjem szervezett egy futóversenyt Dunaföldváron! :-)

Természetesen odafigyelünk a vegánokra is, mivel én többnyire növényi étkezésen vagyok, ritkán eszem tejtermékeket. Így tudom, hogy mennyire nem gondolnak szinte semmilyen futóeseményen a vegánokra...megtanultam már ezzel együtt élni, de azért jól esne, ha lenne ilyen opció is!

A lényeg, hogy mi gondolunk Rátok is! :-)

A levest nem én főztem, de nagyon finom volt! Elég volt nekem az 50 db almás pitét 4 gyerek mellett bevállalni úgy, hogy még ügyeletre is kellett mennem Nimróddal...közben Petya szallagozott...


Megosztom Veletek a receptet:

Tészta:

- 300 g Éden Prémium linzer-lisztkeverék

- 85 g porcukor

- 35 g kókuszzsír

- 220g meleg víz, pici rum

- bio citrom reszelt héja

- kevés: fahéj, szegfűszeg

Almás töltelék:

-840 g alma

- 30 g Éden Prémium lisztkeverék

- 100g cukor, pici só

- 1 bio citrom reszelt héja és leve, pici rum

- fahéj, szegfűszeg, gyömbér


A töltelékkel kezdjük: almát lereszeljük, cukrozzuk, fűszerezzük, hagyjuk állni 20 percet. 

A tésztához a száraz alapanyagokat összekeverjük. Nagy mozdulatokkal a meleg vízzel és rummal összegyurjuk, és hagyjuk 10 percig állni. Állás után hozzáadjuk a lisztet.

Kinyújtjuk, beletesszük a formába, ráöntjük a tölteléket. Viszont hagyunk egy kevés tésztát a tetjére! A tetejére akár formás tetőket vagy rácsokat formázhatunk.

Előmelegített sütőben 200 fokon-légkeverésen 10 percig sütjük, majd levesszük 150 fokra és addig sütjük, amíg a teteje megpirosodik.

Hagyjuk formában kihűlni, feldaraboljuk!

Jó Étvágyat!

Megjegyzések

  1. Kedves Melinda!
    Nagyon finom volt,ha a glutén nem probléma,milyen liszttel működik még a recept?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések