Tegnap a férjem szervezett egy futóversenyt Dunaföldváron! :-)
Természetesen odafigyelünk a vegánokra is, mivel én többnyire növényi étkezésen vagyok, ritkán eszem tejtermékeket. Így tudom, hogy mennyire nem gondolnak szinte semmilyen futóeseményen a vegánokra...megtanultam már ezzel együtt élni, de azért jól esne, ha lenne ilyen opció is!
A lényeg, hogy mi gondolunk Rátok is! :-)
A levest nem én főztem, de nagyon finom volt! Elég volt nekem az 50 db almás pitét 4 gyerek mellett bevállalni úgy, hogy még ügyeletre is kellett mennem Nimróddal...közben Petya szallagozott...
Megosztom Veletek a receptet:
Tészta:
- 300 g Éden Prémium linzer-lisztkeverék
- 85 g porcukor
- 35 g kókuszzsír
- 220g meleg víz, pici rum
- bio citrom reszelt héja
- kevés: fahéj, szegfűszeg
Almás töltelék:
-840 g alma
- 30 g Éden Prémium lisztkeverék
- 100g cukor, pici só
- 1 bio citrom reszelt héja és leve, pici rum
- fahéj, szegfűszeg, gyömbér
A töltelékkel kezdjük: almát lereszeljük, cukrozzuk, fűszerezzük, hagyjuk állni 20 percet.
A tésztához a száraz alapanyagokat összekeverjük. Nagy mozdulatokkal a meleg vízzel és rummal összegyurjuk, és hagyjuk 10 percig állni. Állás után hozzáadjuk a lisztet.
Kinyújtjuk, beletesszük a formába, ráöntjük a tölteléket. Viszont hagyunk egy kevés tésztát a tetjére! A tetejére akár formás tetőket vagy rácsokat formázhatunk.
Előmelegített sütőben 200 fokon-légkeverésen 10 percig sütjük, majd levesszük 150 fokra és addig sütjük, amíg a teteje megpirosodik.
Hagyjuk formában kihűlni, feldaraboljuk!
Jó Étvágyat!
Kedves Melinda!
VálaszTörlésNagyon finom volt,ha a glutén nem probléma,milyen liszttel működik még a recept?
Szia! Más lisztből készíthető, de abban az esetben az összetevőket újra kell számolni🙂
Törlés