Ugrás a fő tartalomra

Megfázás kezelése természetes módszerekkel kismamáknak


Amikor az ember kisbabát vár, akkor egy sor tíltólistás dologgal áll szemben. Főleg, ha még meg is fázik, fáj a torka...

Lássuk, hogy  mik azok a gyógyteák, gyógymódok, amiket biztonsággal alkalzhatnak a kismamák! De ha kérdésed merülne fel, hogy a TE esetedben mindenezek tényleg használhatod-e,írj bátran: mintaelet@gmail.com!

Kapcsolódó kép
a kép forrása: nlcaffe.hu
Ha csak folyik az orrod, fáj a torkod ezeket használhatod:
- C-vitamin 2000 mg/nap (délelőtt és délután, este már ne)
- ezüst kolloid: naponta többször fújni a szájba

Gyógytea:
- 1 evőkanál összetört csipkebogyó
- 1 teáskanál hibiszkusz
- fél evőkanál kakukkfű (érdemes tudni róla, hogy ő is tíltó listán szerepel várandósság esetén, de itt kevés mennyiségben szerepel, illetve egy keverékben van)
- 2 evőkanál kamilla
- 1 evőkanál borsmenta
- 1 evőkanál hárs
- fél evőkanál bodza virágzat ( ennek fogyasztánál oda kell figyelni, mert vérnyomás növelő hatása van. Ha magas a vérnyomásod, önmagában ne fogyaszd)

Ez egy keverék, melyet összekeversz, egy tálban, majd naponta 1 literrel fogyasztasz belőle. Tehát 1 l vizet fel kell forralni, 5 perc elteltéve 1 evőkanálnyi mennyiséget kiveszel a keverékből, és leforrázod a vízzel, 15 perc áztatás után leszűrjük. Mézzel lehet ízesíteni, illetve 1-2 csepp bio citrom levélev (a gyógyteákba nem teszünk citromot, met tönkre teheti azok szerkezetét, de mivel itt csipkebogyó is szerepel, a pár csepp citrom leve segít ennek felszívódását!)
Majd a kész teát rakd természoba, hogy mindig langyosan tudd fogyasztani!

Láz esetén, minden képpen keresd meg orvosodat, illetve gyógynövényszakértőt (mintaelet@gmail.com)!

Táplálkozásodra is figyelj oda: amíg nem vagy jobban, addig minden képpen ne fogyassz tejterméket, mert az nyálkásítja a bélrendszert, és meleg ágyat ad a bacik elszaporodásához!
www.mintaelet.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kinder Pingui torta-vegán

 Készülődtem a 4. kisfiam- Előd születésnapjára, s mivel ő még nem tudja megmondani, hogy milyen tortát szeretne, így találgattunk a többiekkel, hogy mi ízlene neki!😉 Végül a Kinder Pingui-re esett a választás, de ezt ugye miattam vegánosítani kellett... Így szimpatikus kinder pingiu torta receptjét vettem elő és el kezdtem átmódosítani, és a végeredmény csoda finom lett!!😋 Alapja  csokis piskóta, aminek nem szabad, hogy vastag legyen! Így: - 50 g tönköly teljes kiőrlés - 50 g fehér tönköly liszt - 1/4 csomag foszfátmenes sütőpor (DM) - kávéskanál szódabikarbónda -bio - 50 g nádcukor - 25g olíva olaj (nem fog kiérződni) -  pici citromlé (bio) - 1 dl víz A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a formát kibéleljük.  Először a száraz alapanyagokat összekeverjük, ehhez adjuk a nedves összetevőket. Majd beleöntjük a formába és tűpróbáig sütjük. Kivesszük, és hagyjuk kihűllni. Addig elkészítjük a két krémes réteget- a csoki ganache és a tejszínes krémet Először a habos réteggel...

Magyaros zabfasírt- vegán

  Egyszerű, finom, gyors, tápanyagokkal teli fasírt alternatíva :-) Adagmennyiségeket nem fogok írni, mert mindenki a saját ízlésének állítja be. Ami a kérdéses, hogy mivel helyettesítjük a tojást, ami összetartja a fasírott: ez pedig a zabpehely és zsemlemorzs! A másik kérdés, hogy mi a fehérje ebben a fasírtban: tönköly zsemlemorzsa, zab. De lehet beletenni hüvelyeset is: bab, borsó, lencse, tofu. Hozzávalók: - apró szemű zabpehely - zsemlemorzsa - vöröshagyma - fokhagyma - só, bors, szójaszósz, piros paprika, őrölt kömény, sörélesztő pehely - szezámmag, napraforgó mag - paradicsompüré Elkészítése: Mindent egy tálba teszünk, annyi vizet adunk hozzá (folyamatosan dolgozzuk bele!), hogy egy jól formázható masszát kapjunk! Állni hagyjuk 10-20 percet, majd tetszés szerint olajban/sütőben kisütjük. Lehet akár egyben is kisütni, vagy fasírtokat formázunk belőle és úgy sütjük ki. Jó étvágyat hozzá! www.mintaelet.hu Melinda

"Pecsenyezsír"- vegán

 Növényi pecsenyezsír tudom, hogy nagyon rosszul hangzik, de nem tudok  jelenleg jobb nevet adni neki :-) Amikor gyerek voltam, nálunk a sült csirke után a tepsiben maradt zsírt mindig a kenyérre kentünk és megettük. Szerettem, így ennek készült el a növényi változata. Összetevők: - sok-sok vöröshagyma - parajdi só, pici bors, őrölt kömény, piros paprika, majoranna - kókuszzsír - sörélesztő pehely Elkészítése: - a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk - a kókuszzsírt, a vöröshagymát egy edénybe tesszük fel és alacsony fokozaton sokáig főzzük! Ez itt a lényeg! Hiszen, amikor húst is sütünk, akkor lesz ízletes a szaft, ha lassan készül el benne a hús. A növényi változat is pont ezt az elvet követi! - amikor rózsaszínes a hagyma színe, akkor levesszük a tűzröl és várunk 5 percet. Ekkor tesszük bele a fűszereket.  Készen is vagyunk :-) Kovászos uborkával, kovászos kenyérrel nagyon finom.. :-) Jó étvágyat kívánok! www.minaelet.hu Melinda, a bölcskei gyógyító