Ugrás a fő tartalomra

Őszi 21 napos életmód kihívás

Gondolkoztál már azon, hogy életmódod szeretnél változtatni, de nem tudod, hogy hogyan is kezdj bele?
Akkor ezt a 21 napos életmód kihívást neked való! :-) 2017. november 6-26
Képtalálat a következőre: „őszi életmódváltás”
kép forrása:fitnesslife.hu


Tavasszal a férjemmel minden éveben egy 6 hetes méregtelenítő-feltöltő programot csinálunk végig. Odafigyelve az étkezésünkre, ami ezen időszak alatt szigorúan növényi (hús-, tej-, tojás-, állati anyagmentes). E mellett szem előtt tartjuk az aktulis Holdállást, ami segíti a szervezet munkáját (tápanyagok felszívódásában, illetve méreganyagok elengedésében).

Most gondoltam egyet, és mivel ilyen ősszel is sokan megkeresnek azzal, hogy milyen úton is indúljanak el egy egészséges-kiegyensúlyozottabb lét felé, így úgy döntöttem, hogy még az Ünnepek előtt egy mini 3 hetes ízelőtőbe fogunk bele, ami ugyanacsak növényi alapokon nyukszik! :-)


Most ősszel nem méregtelenítünk, hanem készítjük fel a testet a télre! Természetesen az étekek segítenek a felesleges méreganyagok kivezetésében, de tudatos méregtelenítés nincs!

Szívből ajánlom, mert kicsit renbe rak, kicsit hagy befelé figyelni-önmagadra! Közben feltöltöd magad vitaminokkal-ásványi anyagokkal! Teszel azért, hogy egészségesebb légy! :-)

A program a következő elemekből áll:
- 21 napra lebontva: reggeli, ebéd, vacsora (ajánlat köztes étkezésekre)
- recepteket kapsz az új ételekhez
- turmix recepteket
- gyógynövény recepteket
- jóga gyakorlatokat
- lelki blokkot az új életmódhoz
- egy csapatot, akikkel végig csinálhatod a kihívást, hogy érezd, nem vagy egyedül (facebook zárt csoport)

Részvételi feltételek:
- ezen a kihíváson mindenki részt vehet (kismamák és szoptatós anyukák is!), hiszen nem méregtelenítő program
- ára: 6.000 Ft

Kezdés: 2017. november 6.
Befejzés: 2017. november 26.
Jelentkezési határidő: 2017. november 2. (csütörtök), mert már pénteken küldöm az első hét anyagát (be tudd hozzá szeretni az alapanyagokat)
Jelentkezni: mintaelet@gmail.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kinder Pingui torta-vegán

 Készülődtem a 4. kisfiam- Előd születésnapjára, s mivel ő még nem tudja megmondani, hogy milyen tortát szeretne, így találgattunk a többiekkel, hogy mi ízlene neki!😉 Végül a Kinder Pingui-re esett a választás, de ezt ugye miattam vegánosítani kellett... Így szimpatikus kinder pingiu torta receptjét vettem elő és el kezdtem átmódosítani, és a végeredmény csoda finom lett!!😋 Alapja  csokis piskóta, aminek nem szabad, hogy vastag legyen! Így: - 50 g tönköly teljes kiőrlés - 50 g fehér tönköly liszt - 1/4 csomag foszfátmenes sütőpor (DM) - kávéskanál szódabikarbónda -bio - 50 g nádcukor - 25g olíva olaj (nem fog kiérződni) -  pici citromlé (bio) - 1 dl víz A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a formát kibéleljük.  Először a száraz alapanyagokat összekeverjük, ehhez adjuk a nedves összetevőket. Majd beleöntjük a formába és tűpróbáig sütjük. Kivesszük, és hagyjuk kihűllni. Addig elkészítjük a két krémes réteget- a csoki ganache és a tejszínes krémet Először a habos réteggel...

Magyaros zabfasírt- vegán

  Egyszerű, finom, gyors, tápanyagokkal teli fasírt alternatíva :-) Adagmennyiségeket nem fogok írni, mert mindenki a saját ízlésének állítja be. Ami a kérdéses, hogy mivel helyettesítjük a tojást, ami összetartja a fasírott: ez pedig a zabpehely és zsemlemorzs! A másik kérdés, hogy mi a fehérje ebben a fasírtban: tönköly zsemlemorzsa, zab. De lehet beletenni hüvelyeset is: bab, borsó, lencse, tofu. Hozzávalók: - apró szemű zabpehely - zsemlemorzsa - vöröshagyma - fokhagyma - só, bors, szójaszósz, piros paprika, őrölt kömény, sörélesztő pehely - szezámmag, napraforgó mag - paradicsompüré Elkészítése: Mindent egy tálba teszünk, annyi vizet adunk hozzá (folyamatosan dolgozzuk bele!), hogy egy jól formázható masszát kapjunk! Állni hagyjuk 10-20 percet, majd tetszés szerint olajban/sütőben kisütjük. Lehet akár egyben is kisütni, vagy fasírtokat formázunk belőle és úgy sütjük ki. Jó étvágyat hozzá! www.mintaelet.hu Melinda

"Pecsenyezsír"- vegán

 Növényi pecsenyezsír tudom, hogy nagyon rosszul hangzik, de nem tudok  jelenleg jobb nevet adni neki :-) Amikor gyerek voltam, nálunk a sült csirke után a tepsiben maradt zsírt mindig a kenyérre kentünk és megettük. Szerettem, így ennek készült el a növényi változata. Összetevők: - sok-sok vöröshagyma - parajdi só, pici bors, őrölt kömény, piros paprika, majoranna - kókuszzsír - sörélesztő pehely Elkészítése: - a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk - a kókuszzsírt, a vöröshagymát egy edénybe tesszük fel és alacsony fokozaton sokáig főzzük! Ez itt a lényeg! Hiszen, amikor húst is sütünk, akkor lesz ízletes a szaft, ha lassan készül el benne a hús. A növényi változat is pont ezt az elvet követi! - amikor rózsaszínes a hagyma színe, akkor levesszük a tűzröl és várunk 5 percet. Ekkor tesszük bele a fűszereket.  Készen is vagyunk :-) Kovászos uborkával, kovászos kenyérrel nagyon finom.. :-) Jó étvágyat kívánok! www.minaelet.hu Melinda, a bölcskei gyógyító