Ugrás a fő tartalomra

Immunerősítő tea

Központi téma mindenki számára, hogy az immunrendszere erős legyen, minden külső-belső "támadásokkal" szemben!

Ez főleg akkor hatványozódik, amikor az embernek lesz gyermeke. Akkor az ő immunrendszere lesz számára a legfontosabb! :-)




Képtalálat a következőre: „gyógynövény”
kép forrása:gyogyszernelkul.com
Első az, hogy minden édesanyát arra bíztatnék, hogy szoptasson! Mindenki képes rá, minden felmerülő gondra van megoldás! (kérdezz bátran:mintaelet@gmail.com)

Második az étkezés! A testünk az energiáit arra fordítja, amire mi szeretnénk! Ha azt akarjuk, hogy a vedekező rendszerünkre fókuszáljon, akkor meg kell könnyíteni a test munkáját, hogy a plusz energiáit erre fordíthassa! Most legyen itt annyi, hogy csökkesd a hús-, tejtermékek fogyasztását (én támogatom a teljes vegetáriánus-vegán étkezést)! A fehér lisztet, fehér cukrot pedig száműzd az életetekből!

Hogy rövidre fogjam, az étkezés mellett (erről lehetne egy könyvet is írni :-)) gyógyteát isznak minden nap!

A mostani keverék (mindig kicsit más, ahogy látom, hogy mire van szükségük):
- 3 evőkanál kamilla
- 1 evőkanál bodza virágzat
- 2 evőkanál kakukkfű
- fél evőkanál galagonya virágzat
- 1 evőkanál borsmenta
- 1 evőkanál összetört csipkebogyó
- 1 teáskanál hibiszkusz

Minden reggel 2 liter vizet felforralunk, állni hagyjuk 5 percig, majd a keverékből kiveszünk 2 evőkanállal, és leforrázzuk. Állni hagyom 10 percig, majd vegyes virágmézzel ízesítjük! www.mintaelet.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kinder Pingui torta-vegán

 Készülődtem a 4. kisfiam- Előd születésnapjára, s mivel ő még nem tudja megmondani, hogy milyen tortát szeretne, így találgattunk a többiekkel, hogy mi ízlene neki!😉 Végül a Kinder Pingui-re esett a választás, de ezt ugye miattam vegánosítani kellett... Így szimpatikus kinder pingiu torta receptjét vettem elő és el kezdtem átmódosítani, és a végeredmény csoda finom lett!!😋 Alapja  csokis piskóta, aminek nem szabad, hogy vastag legyen! Így: - 50 g tönköly teljes kiőrlés - 50 g fehér tönköly liszt - 1/4 csomag foszfátmenes sütőpor (DM) - kávéskanál szódabikarbónda -bio - 50 g nádcukor - 25g olíva olaj (nem fog kiérződni) -  pici citromlé (bio) - 1 dl víz A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a formát kibéleljük.  Először a száraz alapanyagokat összekeverjük, ehhez adjuk a nedves összetevőket. Majd beleöntjük a formába és tűpróbáig sütjük. Kivesszük, és hagyjuk kihűllni. Addig elkészítjük a két krémes réteget- a csoki ganache és a tejszínes krémet Először a habos réteggel...

Magyaros zabfasírt- vegán

  Egyszerű, finom, gyors, tápanyagokkal teli fasírt alternatíva :-) Adagmennyiségeket nem fogok írni, mert mindenki a saját ízlésének állítja be. Ami a kérdéses, hogy mivel helyettesítjük a tojást, ami összetartja a fasírott: ez pedig a zabpehely és zsemlemorzs! A másik kérdés, hogy mi a fehérje ebben a fasírtban: tönköly zsemlemorzsa, zab. De lehet beletenni hüvelyeset is: bab, borsó, lencse, tofu. Hozzávalók: - apró szemű zabpehely - zsemlemorzsa - vöröshagyma - fokhagyma - só, bors, szójaszósz, piros paprika, őrölt kömény, sörélesztő pehely - szezámmag, napraforgó mag - paradicsompüré Elkészítése: Mindent egy tálba teszünk, annyi vizet adunk hozzá (folyamatosan dolgozzuk bele!), hogy egy jól formázható masszát kapjunk! Állni hagyjuk 10-20 percet, majd tetszés szerint olajban/sütőben kisütjük. Lehet akár egyben is kisütni, vagy fasírtokat formázunk belőle és úgy sütjük ki. Jó étvágyat hozzá! www.mintaelet.hu Melinda

"Pecsenyezsír"- vegán

 Növényi pecsenyezsír tudom, hogy nagyon rosszul hangzik, de nem tudok  jelenleg jobb nevet adni neki :-) Amikor gyerek voltam, nálunk a sült csirke után a tepsiben maradt zsírt mindig a kenyérre kentünk és megettük. Szerettem, így ennek készült el a növényi változata. Összetevők: - sok-sok vöröshagyma - parajdi só, pici bors, őrölt kömény, piros paprika, majoranna - kókuszzsír - sörélesztő pehely Elkészítése: - a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk - a kókuszzsírt, a vöröshagymát egy edénybe tesszük fel és alacsony fokozaton sokáig főzzük! Ez itt a lényeg! Hiszen, amikor húst is sütünk, akkor lesz ízletes a szaft, ha lassan készül el benne a hús. A növényi változat is pont ezt az elvet követi! - amikor rózsaszínes a hagyma színe, akkor levesszük a tűzröl és várunk 5 percet. Ekkor tesszük bele a fűszereket.  Készen is vagyunk :-) Kovászos uborkával, kovászos kenyérrel nagyon finom.. :-) Jó étvágyat kívánok! www.minaelet.hu Melinda, a bölcskei gyógyító