Ugrás a fő tartalomra

Új Hely!

Csak úgy telnek a hetek-hónapok! Egyszercsak eszembe villanat, hogy már rég nem írtam bejegyzést! :-) Régi helyemre hetek óta nem tudtam bejutni, így kénytelen voltam új helyre költözni! :-)
A régi helyem címe: melinda-angel.blogspot.hu

Az évek alatt, ugye már lassan 7 éve írogatok. Ez időszak alatt nagyon sokat változott az életem, hacsak abba gondolok bele, hogy most már 3 gyermek édesanyja vagyok! :-)

Minden nap főzök, az én készítményeimeit viszik most már az iskolába és az oviba, munkába a családttagok! :-)

Aztán folyamatosan dolgozunk a férjemen az új arculatomon, mert ez is változott. Az évek alatt kiforrta magát a saját utam, hitvallásom! :-)

Min.Ta ÉLET= Minőségi Tartós ÉLET

Az ÉLET a fogantatás előtt kezdődik! Nem mindegy, hogy az anyuka-apukat miket eszik-iszik, mozog vagy nem mozog már a fogantatás előtt. Ez befolyásolja egyáltalán a pozitív teszt eredményt, illetve a baba egészségének egy részét is!
A másik része az anyuka hasában alakul ki. Nem mindegy itt sem a fent már említettek!

Aztán jön a kisgyermekkor, ovis-sulis időszak :-) Jönnek-mennek a betegségek? Tényleg betegnek kell lennünk sokszor? Szerintem nem! Az én gyermekeim nagyon keveset betegek, illetve gyorsan kigyógyulnak egy-egy betegségből! Miért? Mert odafigyelek az étkezésükre, a gyógyteáikra, mozgásukra, lelkükre és még sok másra :-)

Így mehetnénk végig az élet korszakain, tünetein, amit majd igyekszek vezetni is! Viszont akkor is nem mindegy, hogy mit eszünk-iszunk, mit mozgunk, hogyan gondolkozunk!

Tehát a hitvallásom, hogy éljünk addig, amíg nem szólítanak, de az legyen Minőségi, Tartós! 

www.mintaelet.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kinder Pingui torta-vegán

 Készülődtem a 4. kisfiam- Előd születésnapjára, s mivel ő még nem tudja megmondani, hogy milyen tortát szeretne, így találgattunk a többiekkel, hogy mi ízlene neki!😉 Végül a Kinder Pingui-re esett a választás, de ezt ugye miattam vegánosítani kellett... Így szimpatikus kinder pingiu torta receptjét vettem elő és el kezdtem átmódosítani, és a végeredmény csoda finom lett!!😋 Alapja  csokis piskóta, aminek nem szabad, hogy vastag legyen! Így: - 50 g tönköly teljes kiőrlés - 50 g fehér tönköly liszt - 1/4 csomag foszfátmenes sütőpor (DM) - kávéskanál szódabikarbónda -bio - 50 g nádcukor - 25g olíva olaj (nem fog kiérződni) -  pici citromlé (bio) - 1 dl víz A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a formát kibéleljük.  Először a száraz alapanyagokat összekeverjük, ehhez adjuk a nedves összetevőket. Majd beleöntjük a formába és tűpróbáig sütjük. Kivesszük, és hagyjuk kihűllni. Addig elkészítjük a két krémes réteget- a csoki ganache és a tejszínes krémet Először a habos réteggel...

Magyaros zabfasírt- vegán

  Egyszerű, finom, gyors, tápanyagokkal teli fasírt alternatíva :-) Adagmennyiségeket nem fogok írni, mert mindenki a saját ízlésének állítja be. Ami a kérdéses, hogy mivel helyettesítjük a tojást, ami összetartja a fasírott: ez pedig a zabpehely és zsemlemorzs! A másik kérdés, hogy mi a fehérje ebben a fasírtban: tönköly zsemlemorzsa, zab. De lehet beletenni hüvelyeset is: bab, borsó, lencse, tofu. Hozzávalók: - apró szemű zabpehely - zsemlemorzsa - vöröshagyma - fokhagyma - só, bors, szójaszósz, piros paprika, őrölt kömény, sörélesztő pehely - szezámmag, napraforgó mag - paradicsompüré Elkészítése: Mindent egy tálba teszünk, annyi vizet adunk hozzá (folyamatosan dolgozzuk bele!), hogy egy jól formázható masszát kapjunk! Állni hagyjuk 10-20 percet, majd tetszés szerint olajban/sütőben kisütjük. Lehet akár egyben is kisütni, vagy fasírtokat formázunk belőle és úgy sütjük ki. Jó étvágyat hozzá! www.mintaelet.hu Melinda

"Pecsenyezsír"- vegán

 Növényi pecsenyezsír tudom, hogy nagyon rosszul hangzik, de nem tudok  jelenleg jobb nevet adni neki :-) Amikor gyerek voltam, nálunk a sült csirke után a tepsiben maradt zsírt mindig a kenyérre kentünk és megettük. Szerettem, így ennek készült el a növényi változata. Összetevők: - sok-sok vöröshagyma - parajdi só, pici bors, őrölt kömény, piros paprika, majoranna - kókuszzsír - sörélesztő pehely Elkészítése: - a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk - a kókuszzsírt, a vöröshagymát egy edénybe tesszük fel és alacsony fokozaton sokáig főzzük! Ez itt a lényeg! Hiszen, amikor húst is sütünk, akkor lesz ízletes a szaft, ha lassan készül el benne a hús. A növényi változat is pont ezt az elvet követi! - amikor rózsaszínes a hagyma színe, akkor levesszük a tűzröl és várunk 5 percet. Ekkor tesszük bele a fűszereket.  Készen is vagyunk :-) Kovászos uborkával, kovászos kenyérrel nagyon finom.. :-) Jó étvágyat kívánok! www.minaelet.hu Melinda, a bölcskei gyógyító